Loodgieter

De loodgieter die mijn badkamer renoveert is veertig-plus en klein van stuk. Zonnebankgebruinde kop, stoppeltjes, oorring, brede schouders, smal kontje, hemd in de kleur van zijn hemelsblauwe ogen: er zijn er die het met minder moeten doen.

Als mijn vriendin en ik een stilleven schilderen, komt hij het atelier binnen: ,,Hebben de dames soms een modelletje nodig?'' Met rollende biceps doet hij standje bodybuilder. ,,Ach'', zegt mijn vriendin verveeld.

,,Naakt dan?'', biedt hij aan.

Ik zeg niets, ik denk aan de waterleiding die hij een paar uur geleden heeft afgesloten en hoe prettig het is als hij hem weer aansluit.

,,Nee hoor'', zegt m'n vriendin lauwtjes, ,,houd je broek maar aan.''

,,Ohooo!'', lacht hij triomfantelijk: ,,Zeker bang dat jullie niet genoeg verf hebben, hè!''

    • Marly van Otterloo