Eigen nieuws

Kinderboekhandelaar

De voorbereiding van de kinderboekenweek was zwaar door alle ballonnen die we moesten opblazen. Samen met mijn vader en Ton van boekhandel Schimmelpennink in Amsterdam hebben wij zo'n dertig ballonnen opgeblazen. Toen was het woensdagmiddag, de dag van het begin van de kinderboekenweek en was ik de directeur. Ik moest eerst het kinderboekengeschenk nog lezen (Boris en het woeste water). Ik vond het boek wel melig en grappig.

Tijdens de kinderboekenweek verkocht ik de boeken en Ton pakte ze in. En ik schonk limonade in, hielp mensen om boeken uit te kiezen, bediende de kassa, nam de telefoon op, dronk cup a soup, schaakte, luierde en kletste. Soms kwamen er kinderen van mijn school langs om het kinderboekenweekgeschenk op te halen.

Er was ook een keer een fiets gestolen bij de boekhandel. Er waren drie vrienden langsgekomen om te kijken hoe het met me ging. Dat was erg gezellig, want er waren veel lollies. Toen ze weggingen was Joost zijn fiets weg. Hij vond het niet erg want hij was verzekerd. Meestal kwamen de ouders boeken kopen voor hun kinderen. Het meest verkochte boek was de Kleine Kapitein van Paul Biegel, dat ís ook een leuk boek. De Griezelbus 5 van Paul van Loon is ook goed verkocht. Maar niet geschikt voor kleine kinderen, want hij is een beetje eng.

Ik verkocht niet alleen kinderboeken, maar ook boeken voor volwassenen. Er was ook een keer een man en die wilde een boekje om te stoppen met roken. Ik zei tegen hem dat als hij weer een probleem had hij maar terug moest komen. Maar het schaken was het vermoeiendst want Ton dacht héél lang na. Ton is een aardige man en je kan met hem lachen. De afsluiting was heel gezellig. Alle vaste klanten kwamen langs.

Eigen nieuws van Kester Mulder (11 jaar) uit Amsterdam.

Rondjes draaien

Ik kan voor- en achteruit hoelahoepen en ook rondjes draaien en springen. Mijn mamma en mijn pappa kunnen niet zo goed hoelahoepen, maar ik zelf wel.

Eigen nieuws van Maartje de Vos (5 jaar) uit Amsterdam.

Verhuizen

Roos, een van mijn hartsvriendinnen, waarbij ik ieder uurtje doorbracht, zou gaan verhuizen naar Spanje. Er was een afscheidsfeest waarbij veel gehuild werd. Roos en ik zouden samen eerst naar Veren gaan met haar ouders en dan naar Frankrijk met mijn ouders. Dat was om afscheid te nemen. In Veren hadden we een mooie tijd. We gingen veel naar het strand en wandelden in Veren. In Frankrijk was het minder lekker weer. Maar het was er leuk. We gingen vaak naar de stad. Daar hebben we een henna tattoo laten zetten. En 's avonds liepen we over de boulevard, met hoge golven. En we zwommen in een zeezwembad. Van de duikplank af sprong ik op een kwal. Een paar dagen na deze geweldige vakantietrip kwam de verhuiswagen. Ik moest al afscheid nemen van Kiki en Reint. Dat zijn het zusje en broertje van Roos. Roos bleef zelf langer. Ze bleef nog een keer slapen. Daarna was het de dag dat ze naar oma zou gaan en dan naar Spanje. We namen afscheid en toen ze bij haar oma was belden we alweer. En in Spanje bellen we ook en ik ga met mijn moeder in de herfstvakantie naar haar toe. Daarna ga ik alleen naar haar toe met het vliegtuig.

Ik wil tegen Roos zeggen dat ik haar mis!

Eigen nieuws van Sarah Moen (groep 8) uit Rotterdam.