Wales verrast Italië

Italië heeft zich in groep 9 laten verrassen door Wales. De ploeg van coach Trapattoni verloor gisteren in Cardiff met 2-1. Na drie wedstrijden hebben de Italianen pas vier punten gehaald.

Davis opende voor Wales de score in het sfeervolle Millennium-stadion. Nog voor rust kwam Italië op gelijke hoogte door een van richting veranderde vrije trap van Del Piero. Aanvaller Bellamy maakte in de tweede helft uit een counter de winnende treffer voor Wales, dat met zes punten aan kop gaat voor Joegoslavië en Italië.

Engeland liet zich in groep 7 verrassen door Macedonië. De Britten kwamen tweemaal op achterstand. Beckham en Gerrard sleepten er nog een gelijkspel uit. In de hectische slotfase konden de Engelsen de overwinning niet meer forceren. De vier doelpunten in deze wedstrijd vielen voor de rust.

De Engelse pers rekende genadeloos af met doelman Seaman na zijn zwakke optreden. `Sorry Seaman must go', schrijft The Guardian. `Sea Sick' kopt de nationale tabloid Daily Mirror. De 39-jarige Seaman verkeek zich voor eigen publiek in de elfde minuut na een hoekschop van Macedonië op de inzet van Artim Sakiri. Ondanks de blunder van Seaman blijft bondscoach Eriksson voorlopig achter zijn doelman staan.

Het Duitse voetbalelftal kwam gisteren in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen de tegen Faeroër Eilanden niet verder dan een moeizaam bevochten 2-1 zege. Aanvaller Klose maakte in 59ste minuut de bevrijdende treffer die de tweede zege in groep 5 zeker stelde. De eerste helft was op 1-1 afgesloten door een rake strafschop van Ballack en een kopbal in eigen doel van de Duitser Friedrich.