Voorkeur Muziek

Arcana

Het Radio Filharmonisch Orkest speelt in de Matinee op de Vrije Zaterdag o.l.v. Edo de Waart het orkeststuk Arcana (1927) van Edgar Varèse, de Serenade naar Plato's Symposium, een stuk voor viool en orkest van Leonard Bernstein met solist Robert McDuffie, De Rapsodie op een thema van Paganini voor piano en orkest van Rachmaninov met solist Boris Berezovsky en de Boléro van Ravel.

Radio Filharmonisch Orkest: 19 okt 14u15 Concertgebouw Amsterdam (rechtstreeks op Radio 4, herhaling: 22 okt 20u).

Res 020-6718345.

Jason Ringenberg

De zanger van countryrockfenomeen Jason & The Scorchers gaat tegenwoordig gekleed in een tuinbroek onder zijn onafscheidelijke cowboyhoed. Ringenberg verlaat zijn kippenfarm in Tennessee alleen nog om rockende akoestische versies te spelen van eigen composities en nummers van George Jones, Steve Earle, Jeffery Lee Pierce, Hank Williams en andere alternatieve countryhelden.

17 okt Tom Tom, Heythuizen, 18 okt Winston, Amsterdam, 19 okt Patronaat, Haarlem.