`Premier heeft te laat ingegrepen'

De oorzaak van de val van het kabinet is de ruzie tussen de ministers Bomhoff en Heinsbroek, die over elkaar heen zijn gerold. Premier Balkenende heeft te laat ingegrepen. Dat vindt Cor van Loo, voorzitter van de LPF in Limburg. ,,Binnen de LPF is onvoldoende doorgedrongen dat de consequenties van het gevecht tussen Bomhoff en Heinsbroek heel ernstig konden zijn. Onze partij had ook de nodige stappen kunnen doen. Het CDA en de VVD begrepen, ook door de geluiden uit het land, dat zij gebaat konden zijn bij het einde van het kabinet. Ik wil graag meehelpen de rotte stukjes, en dan bedoel ik niet alleen Bomhoff en Heinsbroek, uit de partij te verwijderen. Er ontstaat straks een uitgedunde groep die na een soort sterfhuisconstructie een doorstart maakt. De LPF heeft nog steeds een bijzonder krachtige achterban.''