Ook LPF-stemmers moeten zich schamen 2

In de persverklaring omtrent zijn aftreden als minister van Volksgezondheid stelt de heer Eduard Bomhoff onder meer (ik citeer NRC Handelsblad, 16 oktober): ,,Respect en vertrouwen blijven voor mij maatgevend, ook wanneer ze dat voor sommige anderen kennelijk niet meer zijn'', en ,,Ik weet niet wat ik fout heb gedaan. Ik ben een heer gebleven.''

De heer Bomhoff eiste nog vóór zijn benoeming tot minister het vertrek van een topambtenaar van het ministerie van Volksgezondheid. Getuigt dat van vertrouwen? Bomhoff zei deze topambtenaar direct ná zijn aantreden als minister de wacht aan, hoewel hij daartoe als minister geen bevoegdheid bezat. Bomhoff heeft in een periode dat ons land en een groot deel van zijn bevolking rouwde om het verlies van prins Claus machtswellust laten prevaleren boven het staatsbelang. Het eigengereide gedrag van Bomhoff is er mede de oorzaak van dat koningin Beatrix de door haar gewenste periode van rouw en contemplatie moet onderbreken in verband met de val van het kabinet-Balkenende. Getuigt dat van respect?

    • Drs. Chris Engeler