Ook LPF-stemmers moeten zich schamen 1

Na de puinhopen van paars nu dan de puinhopen van de LPF. De broer van Pim Fortuyn sprak na Pims overlijden al de wens uit om de LPF maar direct op te heffen. Dit is jammer genoeg niet geschied.

Helaas hebben anderhalf miljoen goedbedoelende, maar politiek verweesde, mensen op een fata morgana gestemd. De leider was niet meer, slechts een aantal boeken en vele columns restten. Het is gebleken dat een partij die nog niet een volledige structuur heeft, maar wel direct regeringsverantwoordelijkheid draagt, gedoemd is te mislukken. Er is niet eens een program. Er zijn vele goedwillende amateurs, maar politiek is een vak. Rollebollend over straat gingen de hanige LPF-ministers, intelligentie ontberende fractieleden en dolend machteloos bestuur.

Het signaal: `luisteren naar het volk' is nu aan de gevestigde politiek gegeven, maar alstublieft LPF-partij doe ons een lol en hef u-zelf nu op.

    • Bram van der Spelt