Nieuwe dreiging terreur

Australië en Nieuw Zeeland hebben ,,verontrustende nieuwe informatie'' ontvangen over verdere terroristische dreigingen tegen buitenlanders in Indonesië. Zij roepen hun staatsburgers op om het land te verlaten.

De Australische minister van Buitenlandse Zaken, Alexander Downer, die dit gisteren bekendmaakte, waarschuwde dat westerlingen ook in zes andere Zuidoost-Aziatische landen gevaar lopen, zij het minder dan in Indonesië. Hij noemde onder andere Singapore, Maleisië en de Filippijnen.

Na de bomaanslag op een discotheek op het Indonesische eiland Bali, waarbij zaterdagavond tegen de 200 mensen onder wie veel westerse toeristen werden gedood, adviseerde de Australische regering haar burgers om alle niet-essentiële reizen naar Indonesië uit te stellen. Dit reisadvies scherpte zij gisteren echter aan: nu adviseert zij toeristen en anderen die niet dringend in Indonesië moeten zijn, om het land te verlaten. Dit reisadvies, dat door Downer in een verklaring werd bekendgemaakt, werd in een soortgelijke Nieuw-Zeelandse verklaring geëchood.

Downer zei in het parlement dat hij de informatie over verdere terreur ,,enkele uren te voren'' had ontvangen. Hij gaf geen nadere bijzonderheden. De aanslag op Bali wordt wel met Al-Qaeda in verband gebracht.