LR: chaos coalitie ontstaan door onervarenheid

De chaos binnen de LPF die heeft geleid tot de val van het kabinet is vooral te wijten aan de onervarenheid van de bestuurders, meent fractievoorzitter R. Sörensen van Leefbaar Rotterdam. Maar ook de gevestigde partijen hebben hun steentje bijgedragen.

,,Vanaf 15 mei was al duidelijk dat de gevestigde partijen niet tevreden waren met de uitslag'', aldus Sörensen. ,,Deze partijen hebben de LPF de nek om gedraaid. De LPF had hun daarvoor geen kans moeten geven. Ze had zich moeten realiseren wat een aardverschuiving de verkiezingen waren.'' Sörensen meent dat het ,,amateurisme en egoïsme'' zijn geweest die de partij hebben genekt. ,,Ze konden niet omgaan met macht. De LPF was ook een groep mensen die niet goed met elkaar kon opschieten. Dat hoeft niet bezwaarlijk te zijn, maar was het in dit geval helaas wel.'' Sörensen ziet de toekomst van de LPF somber in. ,,Ik verwacht dat de LPF nu een kleine partij wordt, helaas.''