Conflict over Pijpers `Adagio's'

De Willem Pijper Stichting heeft via een advocaat protest aangetekend tegen de manier waarop de Zes Adagio's van Willem Pijper zijn geprogrameerd door het Festival Rotterdamse Muziek. Het Rotterdams Philharmonisch Orkest en Rotterdam Young Philharmonic spelen de Zes adagio's verdeeld over twee concerten vanavond en morgenavond en doorsneden door andere composities. Stichtingsvoorzitter Bastiaan Blomhert vindt dat die aanpak de organische structuur van het werk geweld aandoet. ,,Helaas zag ik pas vorige week dat ze Pijpers compositie op deze manier uitvoeren. Inmiddels is het te laat voor verdere juridische stappen, maar voortaan zullen wij duidelijke voorwaarden stellen.'' Rob Overman, directeur van beide orkesten, wil geen wijzigingen aanbrengen. ,,Deze programmering is weloverwogen.''