CDJA prijst Balkenende

Demissionair premier Balkenende moet ,,zo snel mogelijk'' in staat worden gesteld een tweede kabinet te formeren, stellen de landelijke CDA-jongeren. De organisatie vindt dat de ,,daadkrachtige'' CDA-leider niets te verwijten valt. ,,Minister-president Balkenende heeft achter de schermen behoedzaam geopereerd en gepoogd de Gideonsbende van de LPF bijeen te houden. Helaas met weinig resultaat. Hij heeft het goed gedaan. Het is onrealistisch en onbeschoft om Jan Peter Balkenende schuld te geven aan de chaos binnen de LPF, de oorzaak van de val van dit kabinet.'' Volgens voorzitter Pim Walenkamp van de CDA-jongeren ligt een coalitie van CDA met de VVD voor de hand: ,,De contacten tussen CDA en PvdA zijn niet geweldig; de PvdA is zich bovendien nog altijd aan het reorganiseren, de verbetering is daar nog niet in zicht.''