American Beauty

Zo'n 90 schilderijen en beelden uit de periode 1770-1920 van het Detroit Institute of Arts worden t/m 19 januari in het Van Gogh Museum getoond. Het instituut bezit een van de meest representatieve collecties Amerikaanse kunst ter wereld en in Amsterdam worden dan ook beroemde werken zoals Watson en de haai van John Singleton Copley en Nocturne in zwart en goud: de vallende vuurpijl van James McNeill Whistler geëxposeerd. In portretten, stillevens, landschappen en realistische taferelen is goed te zien hoe Amerikaanse kunstenaars op de Europese kunststromingen reageerden, maar ook hoe zij meer en meer hun eigen stijl ontwikkelden. In een aparte presentatie zullen onder de titel Fire & Ice tegelijkertijd ook 70 foto's uit de collectie van de Amerikaanse schilder Frederic Edwin Church (1826-1900) worden getoond.

American Beauty, schilderijen en beelden uit het Detroit Institute of Arts, 1770-1920 t/m 19 januari 2003 en Fire & Ice in het Van Gogh Museum, P. Potterstraat 7, Amsterdam. Open dagelijks van 10-19u.