Verslaafden op schip opgevangen

De gemeente Arnhem wil chronisch drugsverslaafden opvangen op het voormalig hospitaalschip `Henri Dunant' van het Rode Kruis. Het schip, waar de gemeente al een optie op heeft genomen, moet worden afgemeerd in het centrum van de stad. Drugsverslaafden krijgen op de boot methadon en medische verzorging.

De boot is groot genoeg om een groep van zo'n zestig drugsverslaafden op te vangen. Arnhem beschikt in de binnenstad over een `drugssoos', maar deze sluit om 22.00 uur. In de nachtelijke uren veroorzaakt een groep van zo'n 35 dakloze drugsverslaafden veel overlast op straat. Arnhem heeft in februari 2002 al besloten dat er een 24-uursopvang moest komen, maar slaagde er tot dusver niet in om een geschikte locatie te vinden. Panden in de binnenstad vielen af omdat ondernemers en buurtbewoners hier grote bezwaren tegen hadden. De politieke partijen in de gemeenteraad van Arnhem en de buurt- en ondernemerscomité's hebben positief gereageerd op het plan.