Trina

Trina komt uit het zuiden van de Verenigde Staten, een regio waarvan het belang snel toeneemt als het om hiphop gaat. Op het eerste gehoor en gezicht hoeven we verder niet veel woorden vuil te maken aan haar tweede cd: gebruikelijke verdachten als Missy Elliott en leden van haar entourage (zangeres Tweet, rapper Ludacris) hebben gastrollen, net als de schier onvermijdelijke collega-rapster Eve. Rewind That Back, Missy's bijdrage aan de cd van Trina, leunt zwaar op haar eigen, veelvuldig geplunderde en gekloonde hit Get Ur Freak On.

Maar de werkelijkheid is ingewikkelder, en Diamond Princess een stuk leuker dan de eerste indruk doet vermoeden. Ze rapt hondsbrutaal en neemt geen blad voor de mond, wat geen nieuws is in deze sector, maar de nummers klinken over het algemeen razend fris. De versnelde sample van de O'Jays in U & Me werkt, net als het semi-klassieke strijkersmotiefje dat B R Right draagt. Hustling is pure funk en getuige de salsa-invloeden die her en der doorklinken wil Trina wel weten dat ze uit Miami komt.

De afwisseling in gastrappers en gastzangers (met verder nog Rick Ross, Jagged Edge, Fabulous en Money Mark – niet die van de Beastie Boys overigens) vangt de monotonie in haar voordracht weer aardig op.

Trina: Diamond Princess (Slip 'n Slide 7567-83517-2) distr. Warner

    • Jacob Haagsma