Televisie en Radio Voorkeur

ACTUALITEITEN

Netwerk. Gesprek met een gevluchte Afghaan voor wie Afghanistan nog te onveilig is om er terug te keren en aandacht voor de bedreigingen tegen Ayaan Hirsi Ali waaraan volgens Vrij Nederland kan worden getwijfeld. Ned.1, 20.30-21.07u.

Nova. Aandacht voor de perikelen in de LPF en dreigende kabinetscrisis. Ned.3, 22.30-22.57u.

Barend & Van Dorp. Gast is onder anderen acteur Reinier Bulder die als Godfried Bomans op het toneel staat. RTL4, 22.30-23.30u.

De leugen regeert. Aandacht voor de vraag of parlementaire journalisten zich te veel laten ringeloren door voorlichters. Verder vertelt Roek Lips van de NCRV waarom hij besloot het programma Herberg de Leeuw afgelopen vrijdag niet uit te zenden. Ned.3, 23.15-0.02u.

DOCUMENTAIRE

BNN Warzone: Koffie en coke. Eerste aflevering van een driedelige serie over jonge mensen die zich inzetten voor leeftijdgenoten. De 19-jarige boerenzoon Adolfo Acuña probeert jonge Peruaanse koffieplanters uit de klauwen van de gewelddadige drugsmaffia te houden. Ned.2, 21.18-22.10u.

Werelden: Gedane zaken nemen geen keer. Zie tv-vooraf. Ned.1, 22.55-23.45u.

VPRO's Import: Politieke kopstukken. Eerste deel van een vierluik waarin staatslieden uit de recente geschiedenis onder de loep worden genomen. Uit documenten van de Amerikaanse geheime dienst blijkt dat Henry Kissinger opdrachtgever was van de moord op de Chileense generaal René Schneider in 1970. Ook zou hij verantwoordelijk zijn voor het inzetten van massavernietigingswapens tegen burgers in de Vietnamoorlog en de invasie in Cambodja. Afl.: The Kissinger File. Ned.3, 0.02-1.00u.

AMUSEMENT & SPORT

Voetbal. Voorbeschouwing en rechtstreeks verslag van de EK-kwalificatiewedstrijd voor 2004 van Oostenrijk tegen Nederland. SBS6, 20.00-23.30u., onderbroken door reclame en nieuws.

RobMuntzavonturier.nl: Jacht is natuurlijk. Zoektocht naar het ultieme geluk van een zichzelf respecterende man die gehoor geeft aan zijn oerinstinct. Rob Muntz jaagt op een giraffe in Zuid-Afrika. Het neerschieten van een neushoorn kost €30.000, een olifant € 15.000 en en een giraffe €1.600. Ned.3, 20.00-20:30u.

Van Dyke Parks: Een obsessie voor muziek. Over de verbaal en muzikaal begaafde Amerikaanse componist, musicus, arrangeur en platenproducent Van Dyke Parks. Ned.3, 20.30-21.30u.

Beroemde componisten: Haydn (1732-1809). Derde deel van een 12-delige serie over componisten portretteert Haydn die als pionier van het strijkkwartet en vernieuwer van de symfonie wordt gezien. Ned.1, 23.45-0.18u.

FILM

Cops and Robbersons (Michael Ritchie, 1994, VS). Politiekomedie. Om een gangster te bespieden neemt agent Jack Palance bezit van het huis van Chevy Chase, een aan politie-series verslaafde burger die graag een handje helpt. V8, 20.30-22.10u., met reclame.

. Hsi yen/The Wedding Banquet (Ang Lee, 1993, Taiwan/China). Regisseur Lee mocht in Berlijn een Gouden Beer delen voor de tactvolle en politiek correcte wijze waarop hij de culturele verschillen tussen het Chinese vasteland, Taiwan en Amerika aanstipt in bitterzoete vertelling. Tot Amerikaan genaturaliseerde, homoseksuele Taiwanees gaat voor zijn ouders, een schijnhuwelijk aan met een uit Shanghai komende kunstenares. Canvas, 21.00-22.25u.

. Play It Again, Sam (Herbert Ross, 1972, VS). Vroege Woody Allen-komedie naar zijn eigen toneelstuk. Neurotische filmliefhebber wordt in pogingen om nieuwe relatie aan te knopen bijgestaan door geest van Humphrey Bogart. Morgen, SBS6, 13.40-15.15u., met reclame.

RADIO

De avonden. Na het uitzicht van schilder Reinoud van Vught in Tilburg een gesprek met publicist Paul Scheffer over de rol van de islam in Nederland. Na elven praat schaker en schrijver Hans Ree over God is niet koppig, een bundel met columns die eerder in NRC Handelsblad werden gepubliceerd. 747AM, 22.02-24.00u.

Knetterende letteren. Onder meer de bespreking van de nieuwe dichtbundel Totaal witte kamer van Gerrit Kouwenaar en een gesprek met Conny Braam over haar boek De onweerstaanbare bastaard, een familieroman die zich afspeelt tijdens de Eerste Wereldoorlog in IJmuiden. Verder Ad Fransen over zijn boek De nadagen van Gerard Reve. Morgen, 747AM, 14.30-16.00u.