Jong Oranje speelt met 1-1 gelijk tegen Oostenrijk

Het Olympisch elftal heeft gisteren in Pasching met 1-1 gelijk gespeeld tegen Oostenrijk. Het was het tweede kwalificatieduel van Jong Oranje voor de eindronde van het Europees kampioenschap. Via de eindronde kan de ploeg zich plaatsen voor de Olympische Spelen van Athene in 2004. Nederland nam voor rust de leiding tegen Oostenrijk door een doelpunt van Putter uit een voorzet van Hersi. Parapatis maakte in de tweede helft gelijk door de bal uit een corner in te koppen. Doelman Coutinho stopte een strafschop van de Oostenrijker Ivanschitz. Nederland eindigde de wedstrijd met tien spelers, Oostenrijk met negen. De Nederlander Sprockel moest tien minuten voor tijd na een tweede gele kaart het veld verlaten. Dit overkwam ook Ziervogel en Pircher.