Geen restauratie voor vernield object Wolkers

Het kunstwerk Tot hiertoe en niet verder van Jan Wolkers, dat op 18 september op Texel is vernield, wordt niet gerestaureerd. Dat heeft eigenaar hoogheemraadschap Uitwaterende Sluizen vandaag bekendgemaakt. ,,We hebben al genoeg geld uitgegeven'', aldus een woordvoerder. De vernielde glassculptuur symboliseerde de golven die op de dijk slaan. Onbekenden sloegen het in september volledig kapot. Wolkers sprak toen van een aanslag. De schade bedroeg ruim 50.000 euro. In maart was het kunstwerk ook al slachtoffer van vandalisme. Op de plek van het kunstwerk komt een plaquette die aan de glassculptuur moet herinneren. Wolkers kon vandaag niet reageren op de beslissing, omdat hij met een maagzweer in het ziekenhuis is opgenomen. Hij moet enkele dagen rust hebben.