`Cinema Junior' filmconcours

Het Nederlands Fonds voor de Film is samen met de productiemaatschappijen Lemming Film en Egmond Film and Television, alsmede een aantal publieke omroepen, een samenwerkingsverband gestart ter bevordering van de productie van kinderfilms voor de leeftijdscategorie 8 tot en met 12 jaar. Onder de verzameltitel `Cinema Junior' worden scenarioschrijvers en regisseurs opgeroepen voor 15 januari voorstellen en ideeën in te dienen. Voorwaarde is dat de films eigentijdse, realistische verhalen vertellen vanuit het perspectief van kinderen. De `Cinema Junior'-films krijgen namelijk een lager budget dan grootscheepse familiefilms als Minoes en Kruimeltje. Acht schrijvers zullen volgend jaar opdracht krijgen tot het schrijven van een treatment, om uiteindelijk te komen tot drie films. Meer informatie is te vinden op www.filmfund.nl.