Center Parcs wil betere parken

Center Parcs, eigenaar van vijftien bungalowparken in vier Europese landen, gaat het komende jaar 100 miljoen euro investeren in verbeteringen en aanpassingen. Het vakantiebedrijf, marktleider in Nederland, financieert deze investering geheel uit de eigen kasstroom, zo zei topman Martin Robinson vanmorgen tijdens een presentatie.

Center Parcs, het oorspronkelijke geesteskind van de katholieke ondernemer Piet Derksen, is eigendom van een joint-venture tussen het Franse vakantiehuisjesconcern Pierre et Vacances en investeerder Deutsche Bank Capital Partners. In de marge van de bijeenkomst zei Robinson dat Deutsche Bank vermoedelijk al volgend jaar haar aandeel van 50 procent zal overdoen aan de Fransen.

Center Parcs zal over 2002 een omzet behalen van ongeveer 600 miljoen euro. Het bedrijf geeft geen winstcijfers. Wel meldt Center Parcs dat de winst in het gebroken boekjaar 2002-2003 met 10,5 procent zal stijgen tegenover 5,7 procent een jaard eerder. Sinds 1990 heeft Center Pars zijn omzet met 28 procent zien toenemen en de winst met 57 procent.

De topman van Center Parcs liet op de presentatie vanmorgen weten bezig te zijn met vier mogelijke nieuwe parken, in Duitsland en Frankrijk. De vijf Gran Dorado-parken in Nederland, die ook bij het concern horen, zullen volgend jaar verder gaan onder de merknaam Center Parcs. Deze parken krijgen ook nieuwe formules. Zo gaat park Port Zélande bij het Grevelingenmeer verder met de formule Sea spirit.