Bankpasfraude: buit 170.000 euro

Bij fraude met bankpassen bij een onbemand benzinestation in Veghel is een bedrag van bijna 170.000 euro buitgemaakt. Dat blijkt uit onderzoek van de politie. In totaal hebben de dieven 232 keer gepind voor een bedrag van 168.155 euro. Bij sommige gedupeerden is meer dan eens geld van de rekening gehaald. De politie heeft tot dusver 102 aangiftes binnengekregen. Er zijn nog geen verdachten aangehouden. Alle getroffenen worden schadeloos gesteld door hun bank. De slachtoffers hadden met hun bankpas betaald bij een onbemand benzinestation van onderneming Tamoil. Daarbij was de pinautomaat gesaboteerd waardoor de fraude mogelijk werd. ,,Waarschijnlijk is de bankpas van de gedupeerden gekopieerd'', aldus een woordvoerder van Tamoil. De benzinemaatschappij laat alle pinautomaten bij Tamoilstations nakijken. De automaat in Veghel is vervangen.