Opnieuw sluipmoord in VS

De sluipschutter die in en rond de Amerikaanse stad Washington acht mensen heeft gedood en twee mensen heeft verwond, heeft gisteren waarschijnlijk opnieuw toegeslagen. Een vrouw werd op de parkeerplaats van een doe-het-zelfwinkel in Falls Church, Virginia, neergeschoten.

Het slachtoffer en haar man hadden de winkel net verlaten, toen de vrouw door een kogel in het hoofd werd geraakt. Ze stierf ter plekke. De politie kwam meteen in actie. Ze zou de achtervolging hebben ingezet op een witte bestelauto, die in de buurt van de aanslag is gezien.

Volgens politiecommandant Tom Manger van Fairfax County is nog onduidelijk of de moord het werk is van dezelfde sluipschutter die sinds 2 oktober in de buitenwijken rondom Washington actief is, en bij benzinestations, winkelcentra en een school schijnbaar willekeurig gekozen mensen heeft neergeschoten. ,,Het is nog te vroeg om te kunnen concluderen dat dit zijn werk is'', aldus Manger.

Televisiezender NBC meldde gisteren dat het Amerikaanse ministerie van Defensie onderzoekt of de sluipschutter een ex-militair zou kunnen zijn. Het Pentagon gaat op zoek naar afgekeurde kandidaten of recruten die als sluipschutter werden opgeleid of medewerkers van wie het profiel overeenkomt met dat van de schutter. Volgens criminologen is de dader waarschijnlijk een man tussen de 20 en 30 jaar oud, is hij opgegroeid met vuurwapens en heeft hij een militaire training gehad. Het tijdschrift Newsweek meldde dat de politie aan het Pentagon eveneens heeft verzocht uit te zoeken of er op een opleiding voor sluipschutters studenten met psychische problemen zijn.