`LPF-soap' via sms-berichten

Het meest recente sms'je is van vanochtend 8 uur: ,,LPF Soap: Onderzoek gestart naar positie Kamerlid De Graaf die 25.000 euro betaald zou hebben voor zijn Kamerzetel. Een misverstand, zegt hij.''

Het Roosendaalse internetbedrijf Its News IT Solutions heeft een manier gevonden zichzelf aan te prijzen: het bedrijfje verstuurt vanaf afgelopen donderdag tegen betaling tekstberichten naar mobiele telefoons over de, in hun ogen, `LPF-soap'. ,,Deze realitysoap is op het moment nog spannender dan Goede Tijden Slechte Tijden en Onderweg naar Morgen'', stelt Its News op zijn website. ,,In plaats van de bekende soapsterren zijn nu Mat, Harry, Herman en consorten de hoofdrolspelers.''

Eerdere berichten gingen over ,,het schamele resultaat van 4 zetels voor de LPF als er nu verkiezingen gehouden zouden worden'' en Harry Wijnschenk die volgens ,,welingelichte bronnen'' morgen zou aftreden. Its News maakt voor de teksten gebruik van ANP- en Betten Beurs Media-berichtgeving. De onderneming telt tien werknemers en richt zich naast de sms-berichten met name op de zakelijke markt. Redacteur Arthur Middendorp ,,durft niet te zeggen'' welke omzet het eerder dit jaar opgerichte bedrijf dit jaar denkt te gaan halen.

Met de LPF-berichten hoopt Its News aandacht te genereren voor de overige diensten. Middendorp: ,,We hebben een vrij creatief team met allerlei ideeën. Zo kwamen we hierop.''

Its News heeft inmiddels 38 vaste abonnees die dagelijks ten minste één sms-bericht tegen betaling van 40 eurocent per ontvangen bericht krijgen. Daarnaast heeft het bedrijf 367 eenmalige berichten verstuurd naar klanten die daar via de Its-website om vroegen. Van de kosten die de ontvanger moet voldoen, gaat eenderde naar de mobiele-telefoonprovider. Het maakt niet uit van welk telecombedrijf de klant gebruik maakt. Voor het aanvragen van een abonnement moet de klant een code in een sms-bericht naar Its News sturen.

Naast de LPF-berichten verstuurt Its News ook sms-berichten over de onderwerpen `veiligheid' en `normen en waarden'. Het meest recente bericht: ,,Ouders moeten niet zoveel klagen over wat er op tv is, gewoon de knop omdraaien en iets met de kinderen gaan doen.''