Britse ridderorde voor Domingo

Operazanger Plácido Domingo (61) is in de Britse ambassade in Washington geridderd voor zijn verdiensten voor de muziek en zijn liefdadigheidswerk in Groot-Brittannië en elders in de wereld. Bij de uitreiking waren politieke kopstukken aanwezig als de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Colin Powell en zijn Britse ambtsgenoot Jack Straw.

De Spaanse tenor heeft een recordaantal rollen op zijn naam staan. In totaal zong hij 119 rollen, van Mozart tot Verdi en van Berlioz tot Puccini. Deze zomer vertolkte hij in München de hoofdrol in Tsjaikovski's Pique Dame, in het Russisch. Dezer dagen zingt hij de titelrol in Giordano's Andrea Chenier in de Metropolitan Opera in New York. Sinds 1996 is hij tevens artistiek directeur van de Washington Opera. Hij trad de afgelopen decennia geregeld op in het Londense Royal Opera House. Omdat hij geen Brits onderdaan is, mag Plácido Domingo niet de titel `Sir' voeren. Wel mag hij KBE achter zijn naam plaatsen: `Knight Commander of the British Empire'.