Veel wegen en op- en afritten zijn morgen afgesloten

Programma uitvaart

9.45u. Vertrek van de rouwstoet vanaf paleis Noordeinde in Den Haag naar Instituut Defensie Leergangen in Rijswijk. Hier sluit de naaste familie zich in volgrijtuigen bij de stoet aan.

11.35u. De stoet vervolgt de route richting Delft, met groot militair ceremonieel.

10.30-12.00u. Leden van de koninklijke familie die niet deelnemen aan de rouwstoet, Nederlandse autoriteiten en leden van buitenlandse vorstenhuizen komen bijeen in het stadhuis van Delft, aan de Markt tegenover de Nieuwe Kerk.

11.50-12.00u. Nederlandse autoriteiten en leden van de buitenlandse vorstenhuizen steken te voet de Markt over naar de Nieuwe Kerk.

12.00u. De leden van het koninklijk huis die niet aan de rouwstoet deelnemen, lopen van het stadhuis naar de Nieuwe Kerk.

12.15u. Aankomst van de koninklijke rouwstoet bij de Nieuwe Kerk. 12.30u. Begin van de uitvaartdienst en bijzetting van de kist in de koninklijke grafkelder.

13.30u. Vertrek van de koninklijke familie en deelnemers aan de rouwstoet naar paleis Noordeinde in Den Haag, waar genodigden de familie kunnen condoleren.

Verkeersmaatregelen

De militairen die een erehaag vormen langs de route van de rouwstoet worden vanuit Rotterdam naar Den Haag vervoerd. Om die reden is op de A13, de A4, de A16 en de A20 de rechter rijstrook afgesloten voor gewoon verkeer. Bovendien zijn vanaf 6 uur 's ochtends tot in de middag de volgende toe- en afritten afgesloten:

Vanaf Dordrecht/Rotterdam richting Delft/Den Haag: de toeritten Kralingseplein/Capelle a/d IJssel en Jacques Dutilhweg naar de A16; de toerit Crooswijk naar de A20; de afrit 14 vanaf de A20 (Centrum/Hillegersberg/Schiebroek); de toerit Doenkade naar de A13. De afrit 10 vanaf de A13 (TU Delft/Delft Zuid); afrit 9 vanaf de A13 (Delft/Pijnacker); toe- en afrit 9 vanaf de A4 (Rijswijk-Centrum).

In tegenovergestelde richting: afrit 7 vanaf de A4 (Rijswijk/Den Haag-Zuid); toe- en afrit 9 vanaf de A4 (Rijswijk-Centrum); afrit 8 vanaf de A13 (Delft Noord/Rijswijk-Zuid/Nootdorp); afrit 9 vanaf de A13 (Delft/Pijnacker).

Het verkeer vanaf de A4, de A12 en de A13 richting Delft wordt omgeleid door middel van borden met daarop het cijfer 5. Rijkswaterstaat adviseert zoveel mogelijk gebruik te maken van het openbaar vervoer.