Executie jaloerse restaurateur

Chen Zhengping, de man die twee weken geleden ter dood werd veroordeeld voor het vergiftigen van ontbijtsnacks met rattengif, is vandaag geëxecuteerd. De 32-jarige man uit de Oost-Chinese stad Tangshan werd verantwoordelijk gehouden voor de dood van zeker 42 mensen. Hij strooide een sterk soort rattengif over het eten van een concurrerend restaurant, omdat hij jaloers zou zijn op de goede zaken die zijn concurrent al jaren deed. Zeker driehonderd mensen werden ziek. Chen tekende beroep aan, maar dat werd verworpen. In China worden jaarlijks meer mensen geëxecuteerd dan in de rest van de wereld. Meestal gebeurt dat door een nekschot, waarbij de familie gevraagd wordt om de kosten van de kogel te betalen. Daarmee geeft die aan dat de straf van de dader door de familie is geaccepteerd.