Verdachten taxiovervallen

De politie in Groningen heeft drie jongens opgepakt die worden verdacht van een reeks taxiovervallen in Groningen. De drie overvallen, die plaatsvonden in augustus, hadden tot gevolg dat de Groningse taxichauffeurs weigerden nog langer Marokkaanse klanten mee te nemen. De gearresteerde jongens zijn echter niet van Marokkaanse afkomst, zo heeft de politie gisteren gezegd. De gewapende overvallen leidden tot grote onrust onder de 130 Groningse taxichauffeurs. Een van de beroofde chauffeurs is zelf Marokkaan en herkende naar eigen zeggen de taal van de overvaller. Volgens een woordvoerder van de politie zijn de verdachten wel afkomstig `uit een land rond de Middellandse Zee'. De drie jongens, 15, 17 en 18 jaar oud, konden worden opgepakt, omdat de 17-jarige hoofdverdachte een mobiele telefoon gebruikte die bij een van de roofovervallen was buitgemaakt. Ook werd hij door een andere taxichauffeur herkend.