NCRV zendt Herberg de Leeuw om Claus niet uit

De NCRV heeft gisteren op het laatste moment besloten een uitzending van het programma van Paul de Leeuw te schrappen.

Het programma, Herberg De Leeuw, bevatte ,,een aantal momenten'' die geen recht zouden doen aan ,,de gevoelige sfeer in het land door het overlijden van prins Claus'', aldus programmamanager Rob Lips van de NCRV. Herberg De Leeuw was vrijdagmiddag opgenomen. Volgens Lips was het niet mogelijk de ,,ongewenste fragmenten'' via montage uit het programma te halen. De programmamakers waren het volgens Lips ,,uiteraard'' niet eens met zijn besluit. Paul de Leeuw noemde in een eerste reactie in het RTL4-programma Barend & Van Dorp de handelwijze van de NCRV onbeschoft. De Leeuw had vorige maand al zijn vertrek bij de NCRV aangekondigd omdat hij zich ergerde aan ingrepen in zijn Herberg De Leeuw. Afgesproken is dat hij het programma tot 1 januari blijft maken. Op het geplande tijdstip werd gisteren een uitzending van Villa Felderhof herhaald.