Geen bewijs verkrachting

Volgens de Groningse politie zijn er geen aanwijzingen dat een 13-jarig Antilliaans meisje uit Hoogezand op 2 oktober het slachtoffer is geweest van een groepsverkrachting. Uit zowel het medisch-, technisch sporen- als het buurtonderzoek hiernaar is niets gebleken dat wijst op een verkrachting. Dit heeft de regiopolitie Groningen gisteravond bekendgemaakt. Het meisje deed aangifte van verkrachting en mishandeling door een groep van acht Turkse mannen. Die zouden haar ouderlijk huis zijn binnengedrongen op het moment dat haar ouders naar hun werk waren. Na de groepsverkrachting zouden zij de woning in brand hebben gestoken. Een vriendinnetje dat het meisje kwam ophalen om naar school te gaan, sloeg alarm en redde haar klasgenootje uit het brandende huis. De Turkse gemeenschap was opgelucht over de politieverklaring.