Bezwaar Rabo in Enron-zaak

Rabobank Nederland heeft bezwaar aangetekend tegen het verzoek van een Amerikaanse onderzoeksrechter om documenten over het failliete energiebedrijf Enron te overhandigen. De Nederlandse bank kreeg dat verzoek half september. De Rabobank vindt het verzoek te breed en ongenuanceerd. Als de bank voldoet aan het verzoek kan dat de lopende rechtszaak tegen de Royal Bank of Canada (RBC) beïnvloeden, liet een woordvoerder van Rabobank gisteren weten. In die rechtszaak zou RBC 500 miljoen euro van de Nederlandse bank eisen. Dat bedrag wilde Enron in 2000 aan de Rabobank verpanden, via de Canadese bank. Maar de afwikkeling van de transactie werd doorkruist door het failliet van Enron. ABN Amro levert wel documenten voor het Enron-onderzoek. De bank bereikte daarover overeenstemming met de onderzoeksrechter, aldus een zegsman gisteren. De bank heeft hierover een voorziening van 110 miljoen euro.