UEFA wil hardere aanpak van discriminatie

De Europese voetbalbond UEFA gaat discriminatie in het voetbal bestrijden. Alle aangesloten bonden en clubs kregen gisteren een tien stappen tellende instructie. De UEFA roept de clubs daarbij op openlijk stelling te nemen tegen discriminatie en spelers en supporters die zich daaraan schuldig maken hard aan te pakken. Volgens UEFA-voorzitter Lennart Johansson ,,is het voor de UEFA, als felle tegenstander van elke vorm van discriminatie, de plicht de clubs aan te sporen alle middelen in te zetten om uitingen daarvan uit te bannen. De tuchtcommissie zal incidenten op gepaste wijze behandelen.'' In het plan van de UEFA dienen de clubs onder meer in het programmablad duidelijke afspraken over discriminatie en racisme kenbaar te maken. Overtreders van de regels mogen niet meer in aanmerking komen voor een seizoenskaart.