LPF-fractie boos over doorgaan vergadering

De LPF-fractie in de Tweede Kamer is ,,verbijsterd'' dat ondanks de dood van prins Claus de Kamercommissie Volksgezondheid woensdag toch een besloten procedurevergadering hield. De LPF was niet aanwezig op deze vergadering. De LPF vindt dat het doorgaan van de vergadering ,,getuigt van weinig respect voor de nabestaanden''.

Op die bijeenkomst werd met algemene stemmen besloten om LPF-minister Bomhoff (Volksgezondheid) te kapittelen voor zijn arrogante houding en het feit dat hij de Kamer stelselmatig laat informeert over zijn beleidsplannen. Ook hiertegen maakt de LPF-fractie bezwaar. Een woordvoerder van Kamervoorzitter Weisglas zegt dat tot volgende week woensdag alle openbare vergadering in de Tweede Kamer zijn opgeschort, maar dat besloten vergaderingen wel doorgaan. Dat is algemene informatie, aldus de woordvoerder.