Eerder als hardback verschenen:

Trezza Azzopardi heeft met haar debuut The Hiding Place (Picador, €12,95) een gecompliceerd verhaal geschreven over de onderkant van de Britse samenleving. Door de grote literaire pretentie `schept ze een enorme afstand'. (Diana Comijs, Boeken, 03.11.00)

On Green Dolphin Street (Random House, €19,49) is een roman van Sebastian Faulks met een klassiek thema. De roman is breed van opzet, al had Faulks `zijn roman nauwkeuriger kunnen maken', al `komt het meeste er veelzeggend uit'. (J.J. Peereboom, Boeken, 07.09.01)

Everything is Illuminated (Penguin, €19,95) is de imposante roman van Jonathan Safran Foer, die zo opgewekt is geschreven `dat je pas laat in de gaten krijgt dat het allesbehalve een vrolijke roman is'. (Pieter Steinz, Boeken 26.04.02)

The Land of the Living (Joseph, €15,95) van het schrijversechtpaar Nicci French is wel spannend, maar stelt toch teleur door het ontbreken van een dierbaar element: humor. (Hester Carvalho, Boeken, 07.06.02)

Zelfverwachting is een belangrijk thema voor Andrew Miller. Hij kan prachtig schrijven, maar de pretenties gaan met hem op de loop, en Oxygen (Coronet, €13,95) is uiteindelijk `een onbevredigende roman' (Ingrid van Frankenhuyzen, Boeken, 12.10.01)

    • Toef Jaeger