Weer sluipmoord in buurt Washington

De Amerikaanse politie onderzoekt een nieuwe moord in een buitenwijk van Washington, die mogelijk is gepleegd door de sluipmoordenaar die sinds eind vorige week al zes schijnbaar willekeurig gekozen mensen heeft vermoord en een 13-jarige jongen ernstig heeft verwond. Inmiddels wordt ook een aanslag op 14 september in verband gebracht met de sluipschutter. Daarbij raakte een man zwaar gewond.

Het is nog niet zeker of het nieuwe slachtoffer, dat gisteravond om ongeveer acht uur plaatselijke tijd werd doodgeschoten bij een tankstation in het 50 kilometer ten zuiden van Washington gelegen Manassas, het slachtoffer is van de scherpschutter, maar de omstandigheden wijzen wel in die richting. Opnieuw werd slechts één schot afgevuurd, van grote afstand. De politie zegt op zoek te zijn naar een witte Dodge Caravan, die kort na de moord verdween van de plaats van het misdrijf.

Volgens lokale media heeft de politie voor het eerst een bescheiden aanknopingspunt over de identiteit van de moordenaar. Er zou een tarot-kaart zijn gevonden op de plaats waar maandag een 13-jarige jongen zwaar gewond raakte. `Dear Policeman, I am God' zou er op de kaart – de dodenkaart uit het tarotspel – geschreven staan. De politie is woedend over het uitlekken van onderzoeksgegevens, omdat die het onderzoek kunnen verstoren. Een anonieme politieagent legde de tarotkaart uit als een teken dat ,,de schutter een relatie wil opbouwen met ons''.

De politie heeft nog steeds geen enkele aanwijzing over het waarom van ,,de dader of daders''. ,,De vraag hoe men moet voorkomen doelwit te worden is moeilijk te beantwoorden'', aldus een politiewoordvoerder. ,,We vragen de mensen om goed te letten op ongewone zaken.''

Gouverneur Parris Glendening van de staat Maryland, waar grote onrust bestaat over de moorden, noemde de dader gisteren tijdens een persconferentie herhaaldelijk ,,een lafaard''. De politie looft 305.000 dollar uit voor aanwijzingen die leiden tot de aanhouding van de sluipschutter.