Voorkeur Muziek

Edo de Waart

Tussen de voorstellingen van `Madama Butterfly' door dirigeert Edo de Waart bij het Radio Filharmonisch Orkest tijdens de Matinee op de Vrije Zaterdag de Nederlandse première van `Die Liebe der Danae' van Richard Strauss, een opera uit 1944 met mythologische figuren als oppergod Jupiter (Peter Coleman-Wright), koning Pollux (Gary Rideout), zijn dochter Danae (Anne Schwanewilms) en koning Midas (Michael Hendrick). De uitvoering wordt rechtstreeks uitgezonden door Radio 4 en dinsdag herhaald.

Die Liebe der Danae: 12 okt 13.30 uur Concertgebouw Amsterdam. Res: (020) 6718345. Radio 4: 12 okt 13.30 uur; 15 okt 20 uur.

Venice

De familiegroep van de gebroeders Lennon uit Venice, Californië brengt de zon van de Amerikaanse westcoast naar Nederland, met fraaie samenzang en invloeden van de Beach Boys, Eagles en Crosby, Stills & Nash. Nu de Lennons op hun nieuwe cd Welcome to the rest of your life weer 15 nieuwe songs aan hun repertoire hebben toegevoegd, komen ze aan hun perfecte covers van Good vibrations of Hotel California misschien niet eens meer toe.

10 okt Manifesto, Hoorn, 13 okt Tivoli Utrecht, 15 okt Oosterpoort Groningen, 16 okt 013 Tilburg, 19 Harmonie Leeuwarden, 21 Paradiso Amsterdam, 22 okt Nighttown Rotterdam.