Televisie en Radio Voorkeur

ACTUALITEITEN

2 Vandaag. Aandacht voor het project Dromen dat tot doel heeft allochtone kinderen te stimuleren dóór te leren. Voorts de Nationale dag voor de geestelijke volksgezondheid en gesprekken met een aantal volwassenen die als kind psychisch werden mishandeld. Ned.2, 17.30-18.43u.

Netwerk. Reportage over het conflict op een voormalige camping in Amersfoort waar met koopaktes van recreatiewoningen is gesjoemeld. Verder krijgen Nederlandse werven in tegenstelling tot buitenlandse geen overheidssubsidie meer. Hierdoor loop de Groningse scheepswerf De Volharding een grote order mis. Ned.1, 20.30-21.07u.

Nova. Onder meer aandacht voor de hongersnood in Angola. Ned.3, 22.30-22.57u.

Barend & Van Dorp. Gasten zijn de spirituele zakenman Eckart Wintzen en regisseur van de Nederlandse film Volle maan, Johan Nijenhuis. RTL4, 22.30-23.30u.

DOCUMENTAIRE

Peter R. de Vries, misdaadverslaggever. Aandacht voor liquidaties in het criminele circuit en hoe een huurmoord wordt voorbereid. Met de verborgen camera wordt een man gevolgd die in opdracht van een crimineel drie huurmoorden moet gaan plegen. Ook is vastgelegd dat het moordwapen, een pistoolmitrailleur, wordt geleverd aan de huurmoordenaar. SBS6, 20.30-21.30u.

Zembla: Daders onbekend. Over misdaadbestijding. Zie tv-vooraf. Ned.3, 21.13-22.00u.

De Cubacrisis. Over de gebeurtenissen met Cuba in oktober 1962 toen de hele westerse wereld de adem inhield voor een mogelijke nucleaire confrontatie tussen Amerika en Rusland. Amerika was bang dat Rusland op Cuba nucleaire raketten zou plaatsen. Ned.1, 23.18-0.55u.

PRAATPROGRAMMA

Oog in oog. Gesprek met het `linkse geweten' van Nederland, Jan Marijnissen. Ned.3, 20.28-21.13u.

Rondom tien. Debat over opvoeding en onbeschoft gedrag met pedagogen, onderwijsgevenden en ouders. Ned.1, 22.02-22.48u.

FILM

Firestorm (Dean Semler, 1998, VS). Actieverhikel voor voormalige footballster Howie Long. Brandweerlieden kampen met een bosbrand én met een stelletje boeven o.l.v. William Forsythe. V8, 20.00-21.35u., met reclame.

Patch Adams (Tom Shadyac, 1998, VS). Sentimentele Hollywoodbiografie over Hunter 'Patch' Adams, de rebelse vader van alle 'clini-clowns', die zich inzette voor de vermenselijking van de ziekenhuismachine. Net5, 20.30-22.45u., met reclame.

. Wolf (Mike Nichols, 1994, VS). Jack Nicholson is een bijna uitgerangeerde uitgever die als semi-weerwolf kan profiteren van extreem verscherpte zintuiglijke vermogens in satirische studie naar een midlife-crisis én het moderne New Yorkse bedrijfsleven. Ook met Michelle Pfeiffer. Net5, 22.45-0.50u., met reclame.

Striptease (Andrew Bergman, 1996, VS). Demi Moore als een in een voogdijzaak verwikkelde moeder die zichzelf noodgedwongen exploiteert als atletische stripper in geflopte komedie naar gelijknamige satire van Carl Hiaasen. Met Burt Reynolds. RTL5, 23.15-1.15u., met reclame.

. Messer im Kopf (Reinhard Hauff, 1978, W-Duitsland). Verontrustende psychologische thriller analyseert klinisch de mechanismen van de (Duitse) samenleving. Onschuldige wetenschapper Bruno Ganz is, na getroffen te zijn door een verdwaalde politiekogel, zijn geheugen kwijt. De politie houdt hem voor een terrorist, `links' beschouwt hem als een martelaar. ARD, 0.45-2.35u.

RADIO

Kunststof. De moderne cabaretiers Van Houts en De Ket praten over hun nieuwe show Hard optreden. Radio 1, 19.04-20.00u.

De avonden. Na het uitzicht van NRC-journalist Frits Abrahams een gesprek met Fleur Bourgonje over haar roman Labyrint. Verder een optreden van dichter Micha Wertheim, van wie onloangs het kinderboek Duimelot met zogeheten vingerversjes is verschenen. Tot slot een portret van Timesbold, folkvertolkers uit New York. 747AM, 22.02-23.00u.

Ophef & vertier. Onder meer gesprekken met pianist Louis van Dijk, scenarioschrijfster Maria Goos, het cabaretduo Van Houts en De Ket, verzamelaar van het werk van Kees van Dongen Rudolf Engers en Bo van der Meulen. Deze laatste brengt voor de BBC het Nederlandse muzieklandschap in kaart. Morgen, 747AM, 14.02-16.00u.