Première Fosse afgelast

De première van de musicalrevue Fosse, die zondagavond zou plaatsvinden in het Lucent Danstheater in Den Haag, is uitgesteld. Joop van den Ende Theaterproducties vindt het ,,niet gepast om in uitgerekend deze stad na het overlijden van prins Claus een feestelijke première te organiseren.'' De voorstellingenreeks in Den Haag is dinsdagavond begonnen en gaat ook verder door zoals de bedoeling was. ,,Maar het feestelijke karakter hebben we er nu afgehaald,'' aldus een woordvoerder van Van den Ende. De nieuwe premièredatum van de show is 24 oktober in de Stadsschouwburg in Utrecht.

Fosse maakt een tournee van drie maanden langs zeven theaters en wordt gezongen en gedanst door een internationaal ensemble, met Pia Douwes, Simone Kleinsma en Stanley Burleson als Nederlandse solisten. De voorstelling was eerder een succes in New York en Londen en is gewijd aan het werk van Broadway-choreograaf Bob Fosse.

Andere theaterpremières zijn deze week niet afgelast.