Hirsi Ali

Omdat Hirsi Ali haar mond heeft opengedaan en haar oude moslimnest heeft bevuild in de ogen van haar voormalige geloofsgenoten, werd zij gedwongen onder te duiken. Na 50 jaar lijkt het alsof een religieus-ideologische oorlog terugkeert. Het is betreurenswaardig dat het zover moet komen dat in Nederland geen vrijheid van meningsuiting wordt geduld. In deze krant van 4 oktober stelt zij dat niet alleen de moslimgemeenschap, maar ook de PvdA met oogkleppen rondloopt en de onderdrukking van de moslima's niet ziet. Het is goed dat Hirsi Ali de ogen daarvoor opent. Maar het is niet in de eerste plaats de taak van een politieke partij om de emancipatie van moslimvrouwen te bevorderen. Vrouwen moeten dit zelf willen, en het kan niet van bovenaf door buitenstaanders worden opgelegd. Hirsi Ali heeft zich niet aan het goede adres gericht door in haar toespraak tot de PvdA-Tweede-Kamerfractie de PvdA aan te klagen. Dat neemt niet weg dat de PvdA zich meer dient te bekommeren om de sociaal-politieke achterstand van etnische bevolkingsgroepen.