Cloaca

Maria Goos (Pleidooi, Oud geld, Familie) schreef voor Het Toneel Speelt een nieuwe toneelstuk: Cloaca. Het gaat hard tegen hard: Een populistische politicus, een snuivende advocaat, een gemeenteambtenaar en een toneelregisseur trachten in een lost weekend hun studententijd over te doen.

De toneelkanonnen Gijs Scholten van Aschat en Pierre Bokma staan voor het eerst sinds hun studententijd samen op het podium. Zij worden aangevuld met klasgenoot Peter Blok, Jaap Spijkers en Marleen Stolz.

Cloaca belooft een populair stuk te worden. De namen van Goos en haar droomcast staan garant voor volle zalen. Het Toneel Speelt heeft zelfs een reclamespotje laten maken.

Première 12 okt Amsterdamse Stadsschouwburg. Aldaar t/m 19 okt. Tournee t/m 18 jan. Inl 020-5237767 of www.hettoneelspeelt.nl