CBS: geen herstel industriële sector

De industrie heeft in de periode juli-augustus 3,0 procent minder geproduceerd dan een jaar eerder. Dit blijkt uit voorlopige cijfers van het Centraal Bureau Statistiek. De daling in de zomermaanden is vergelijkbaar met de productieafname in de eerste helft van dit jaar. Niet overal is echter sprake van dalingen, er zijn ook branches binnen de industrie die een herstel laten zien zoals de aardolie-, chemie- en rubberindustrie. Vooral in de papier- en grafische industrie en de metaal is de daling sterk. In deze branches ligt de productie ruim 6 procent lager dan een jaar eerder. Het lichte herstel uit het eerste halfjaar zet niet door. Na correctie voor seizoeninvloeden ligt de productie in de periode juli-augustus 2,2 procent lager dan in het eerste halfjaar.