Bayern krijgt geld van voetbalbond na blessure Deisler

Voetbalclub Bayern München krijgt van de Duitse voetbalbond een schadevergoeding voor de knieblessure die Sebastian Deisler opliep tijdens de oefenwedstrijd van het nationale elftal op 8 mei tegen Oostenrijk. De middenvelder kwam door de blessure sindsdien nog niet in actie voor Bayern. De club krijgt 200.000 euro, zo bepaalde de DFB, 7.500 euro voor elke officiële wedstrijd die Deisler niet speelde. Het is de eerste keer dat een voetbalclub de schade vergoed krijgt die deze heeft opgelopen door de inzet van een speler voor het nationale elftal. Bayern is echter niet tevreden met het toegekende bedrag. Voorzitter Karl-Heinz Rummenigge van de club uit München liet weten dat bedrag een schijntje te vinden. Hij eist een bedrag van `zeven cijfers'. Meer Europese clubs is het een doorn in het oog dat hun dure spelers geblesseerd terugkeren na een interland, waardoor hun team verzwakt is.