VS bemiddelen in conflict over water

De Verenigde Staten spannen zich in een diplomatieke oplossing te vinden voor het oplopend geschil tussen Israël en Libanon over een Libanees project om water te pompen uit de rivier de Wazzani. De Wazzani is een zijrivier van de Hasbani die weer uitmondt in de Jordaan, een belangrijke waterbron voor Israël. De Israëlische premier Sharon heeft Washington deze week volgens de krant Ha'aretz nog eens duidelijk gemaakt dat Israël niet zal tolereren dat Libanon water pompt uit de Wazzani. De Libanese president Emile Lahoud op zijn beurt zei gisteren dat de Israëlische dreigementen Libanon er niet van zal weerhouden ,,zijn legitieme waterrechten te verwezenlijken''. Een Amerikaanse regeringsexpert is gisteren in Beiroet gearriveerd om te proberen een compromis te vinden.