Politie onderzoekt fraude met pinpassen

De politie onderzoekt een massale fraude met betaalpassen in het Brabantse Veghel. Inmiddels hebben 25 gedupeerden aangifte gedaan dat onbekenden hun bankrekening hebben geplunderd. De schadebedragen lopen uiteen van enkele honderden euro's tot meerdere duizenden, aldus een woordvoerder van de politie.

Uit onderzoek is gebleken dat alle benadeelden met hun pasje hebben betaald bij een plaatselijk, onbemand benzinestation.

De politie onderzoekt samen met de banken op welke manier daar kennelijk met de betaling is gesjoemeld. De eigenaar gaat in ieder geval vrijuit, aldus de zegsman. De politie heeft nog geen aanhoudingen verricht.

De ontvreemde bedragen zijn door het hele land opgenomen bij betaalautomaten. De politie sluit niet uit dat nog meer mensen de dupe zijn geworden van de fraude.