Overmars eindelijk verlost van pijn

Marc Overmars hoopt binnenkort zijn rentree in de hoofdmacht van Barcelona te maken. De 29-jarige Nederlandse vleugelspits is nagenoeg hersteld van een operatie aan zijn rechterknie, die hij in mei van het vorig seizoen onderging.

Overmars verklaarde tegenover het persbureau AP dat hij zich momenteel ,,eindelijk weer fit'' voelt. ,,Ik was het hele vorige seizoen geblesseerd, maar toch speelde ik en bleef ik doorgaan tot de pijn me te veel werd en ik me liet vervangen. Het is een heerlijk gevoel eindelijk weer te kunnen trainen en spelen zonder pijnstillende injecties.''

De 71-voudige Nederlandse international speelde vorig seizoen in niet meer dan de helft van de wedstrijden mee met Barcelona, als gevolg van blessures en ziekte. ,,Bijna niemand weet hoeveel pijn ik heb geleden in dat jaar. Ik kan er weer fris tegenaan.''

Morgen hoopt Overmars zijn rentree in het eerste elftal van Barcelona te maken in een oefenwedstrijd tegen Gava, een club uit de laagste regionen van het Spaanse voetbal. Een terugkeer in competitieverband laat nog zeker enkele weken op zich wachten.