Muizen bij Albert Heijn

Supermarktketen Albert Heijn heeft al enkele jaren last van muizen in een van zijn distributiecentra. Al zeker twee jaar knagen de diertjes aan de verpakkingen van de levensmiddelen van Albert Heijn in het verdeelcentrum van het Noordhollandse Pijnacker.

Het hoogtepunt van de muizenplaag was begin dit jaar, maar de problemen zijn nog niet opgelost. Afgelopen zomer gaf de Keuringsdienst van Waren het bedrijf een schriftelijke waarschuwing. Een woordvoerder van Albert Heijn zegt dat het aantal meldingen sinds het hoogtepunt is afgenomen met 90 procent.

De muizen knagen volgens het bedrijf niet aan de producten, maar het is wel voorgekomen dat ze uit Pijnacker met vrachtwagens meereisden naar supermarkten. ,,Er rijden per dag vierhonderd vrachtwagens in en uit. Dus dat is niet onbegrijpelijk,'' aldus de woordvoerder. Albert Heijn zegt in de vijf andere distributiecentra geen last van muizen te hebben.

Het schoonmaakbedrijf heeft opdracht gekregen vaker en intensiever schoon te maken in het distributiecentrum. Ook moeten de schoonmakers betere apparatuur gebruiken, zegt de woordvoerder. Bovendien werd het gebouw beter afgesloten, waardoor muizen minder makkelijk kunnen binnendringen. Het bedrijf kan niet zeggen hoeveel de maatregelen kosten en hoeveel muizen er op het hoogtepunt van de plaag waren.