Bloemendaal en Vogel in tv-comedy

Adèle Bloemendaal (69) en Ellen Vogel (80) spelen de hoofdrollen in de zesdelige comedy-serie Oude koeien, die vanaf januari door de VPRO wordt uitgezonden. De reeks wordt geschreven en geregisseerd door Karen van Holst Pellekaan en Theo Nijland. De twee hoofdpersonen ontmoeten elkaar bij het graf van een vroegere minnaar. Bloemendaal en Vogel, die beiden afscheid hebben genomen van het theater, hebben nooit eerder samengewerkt. Hun serie is opgezet voor VPRO Vanavond, het wekelijkse blok op de vrijdagavond op Nederland 3, waarin diverse korte programma's worden ondergebracht. Karen van Holst Pellekaan schreef ook mee aan de film Loenatik de movie, die deze week in de bioscopen komt. Theo Nijland gaat volgende week in première met een nieuw liedjesprogramma.