Vitesse stuit in tweede ronde op Bremen

Vitesse stuit in de tweede ronde van het UEFA-Cuptoernooi op het Duitse Werder Bremen. De Arnhemmers spelen op 31 oktober eerst thuis in het eigen Gelredome. Twee weken later volgt de return.

Vitesse bereikte vorige week als enige Nederlandse club de tweede ronde van het Europese bekertoernooi door het Roemeense Rapid Boekarest te verslaan. De ploeg van coach Mike Snoei wist een tegenvallend 1-1 gelijkspel in heenwedstrijd verrassend met een 1-0 overwining in Roemenië goed te maken. Heerenveen en FC Utrecht werden vorige week wel uitgeschakeld door respectievelijk National Boekarest en Legia Warschau.

Werder Bremen staat op dit moment met zestien punten uit acht wedstrijden op de derde plaats in de Duitse competitie achter de topploegen Bayern München en Borussia Dortmund. De Braziliaan Ailton, die dit seizoen al zes keer doel trof in de Bundesliga, is de smaakmaker bij de groenwitte formatie.

Vitesse, dat afgelopen zondag met 3-1 van AZ won, is tot dusver aan een wisselvallig seizoen bezig. Na acht wedstrijden staat de club op een achtste plaats met tien punten uit zeven wedstrijden. De Arnhemmers vierden het bereiken van de tweede ronde in het UEFA-Cuptoernooi vorige week al als een grote overwinning.

Manchester United heeft zich gisteren omhoog gewerkt in de Engelse Premier League. De formatie won met 3-0 van Everton. De ruime cijfers verdoezelden de grote moeite die de ploeg had om de drie punten binnen te halen. Alle treffers vielen in de laatste vier minuten.

Door de zege klom United naar de vierde plaats op zes punten van koploper Arsenal. Ruud van Nistelrooy benutte een strafschop.

Lange tijd leek de ploeg van Alex Ferguson genoegen te moeten nemen met een gelijkspel. Tot in de slotfase de bal na een hoge voorzet ietwat gelukkig voor de voeten van middenvelder Scholes viel. Die aarzelde niet en schoot van korte afstand raak. Scholes maakte ook het laatste doelpunt.