Máxima in Oranje Fonds

Prinses Máxima heeft sinds 1989 bij een groot aantal internationale banken in Buenos Aires, New York en Brussel gewerkt. Ook gaf zij in de Argentijnse hoofdstad Engelse les aan kinderen en volwassenen en les in wiskunde aan middelbare scholieren en eerstejaars studenten.

Toen zij zich met Willem-Alexander verloofde, heeft zij haar toenmalige baan bij de Deutsche Bank in Brussel opgegeven. Máxima is nu beschermvrouwe van het Oranje Fonds, een fonds dat zich met integratie bezighoudt en `het maatschappelijk welzijn en de sociale cohesie' moet stimuleren. Het Fonds is het prinselijk paar aangeboden bij hun huwelijk op 2 februari dit jaar. Willem-Alexander is beschermheer. Een woordvoerder van het Koninklijk Huis liet eerder weten dat ,,het voor de hand ligt dat de prinses in het fonds een actieve rol gaat spelen''.