Vandalen FC Utrecht de wacht aangezegd

Voorzitter E.J. Visser van FC Utrecht heeft gisteren, voorafgaand aan het duel tegen RBC, kwaadwillende supporters van zijn club de wacht aangezegd. ,,Wie rotzooi wil trappen, gaat maar ergens anders heen'', sprak hij, staande op het veld, op indringende toon. De emotionele oproep van Visser werd met een luid applaus en een licht fluitconcert ontvangen. Visser sprak drie dagen na de rellen tijdens de UEFA-Cupwedstrijd tegen Legia Warschau. ,,Wat een hoogtepunt had moeten zijn, werd een dieptepunt'', riep Visser. ,,Dit soort gedrag hoort niet in dit stadion en bij deze club thuis. Met uw hulp kunnen we deze toestanden voortaan voorkomen.''

FC Utrecht hield op het laatste moment een punt over aan de wedstrijd tegen RBC. In de extra tijd maakte verdediger Schut gelijk: 2-2. Kuyt zette FC Utrecht in het aantrekkelijke duel op voorsprong, waarna Den Ouden en De Graaf voor RBC scoorden.

Heerenveen wacht dit seizoen nog steeds op zijn eerste zege in de eredivisie. Gisteren werd het thuis 1-1 tegen Willem II. Heerenveen was de eerste helft de betere ploeg, met kansen voor Nurmela, De Jong en Denneboom. De 1-0 voor rust, van Murmula uit een strafschop, was op dat moment verdiend. In de tweede helft zakte Heerenveen echter weg. Willem II was agressiever zonder echt gevaarlijk te worden. De enige kans halverwege werd door Van der Gun benut.

Vitesse won in Alkmaar: 1-3. De Arnhemmers hadden het grootste deel van de wedstrijd het beste van het spel. Claessens scoorde al na vijf minuten. Rankovic en Peeters vergaten de marge voor rust te vergroten. In de 45e minuut kwam het opportunistisch spelend AZ terug tot 1-1. Van Galen bekroonde een pass van Tobiasen. Na rust hielpen Amoah en Hofs Vitesse vrij gemakkelijk aan de zege.

FC Twente boekte de eerste overwinning, 1-0 tegen De Graafschap. De goal van Cairo viel in de laatste minuut. Nieuwkomer Excelsior verlengde de sterke start in de eredivisie. De Rotterdamse club won gisteren in Kerkrade met 2-3 van Roda JC en heeft nu tien punten.