Valse kaarten Springsteen

Voor het concert van rockster Bruce Springsteen dat deze maand in het Rotterdamse Ahoy plaatsvindt, zijn mogelijk honderden valse kaarten op de markt gebracht. Volgens concertorganidsator Mojo Concerts worden de valse toegangsbewijzen via internet en advertenties in kranten aangeboden.

De vervalsingen komen uit een partij van 500 blanco toegangskaarten die vorig jaar bij een van de verkooppunten van Mojo werd gestolen. Volgens de organisator zijn de kaarten zodanig bewerkt dat een leek ze niet van echt kan onderscheiden. Maar volgens Mojo komen de vervalsingen door het elektronische controlesysteem bij de toegang van het concert, dat op 22 oktober wordt gehouden, onherroepelijk aan het licht. De vervalste kaarten zouden voor hoge bedragen van eigenaar wisselen. ,,De bedragen lopen op tot tweehonderd euro'', aldus Mojo. ,,Omdat Bruce Springsteen maar één concert geeft, zijn de kaarten een schaars goed geworden. Sommige fans hebben er dan ook grof geld voor over en daar maken de vervalsers nu misbruik van.''