Twee goals Ronaldo bij debuut Real

Ronaldo heeft gisteren tijdens zijn debuut voor Real Madrid twee keer gescoord. De Braziliaan was in de competitiewedstrijd tegen Alavés in de 64ste minuut ingevallen. De Koninklijke won met 5-2 en blijft koploper in de Spaanse competitie.

Ronaldo straalde en Ronaldo huilde na afloop. ,,Dit is wat ik graag wilde, schitteren voor Real. Ik ben intens gelukkig.'' Hij kreeg een staande ovatie van de 75.000 toeschouwers in het Bernabeu-stadion. ,,Ik was daar erg blij mee. Die mensen zijn net zo blij als ik, denk ik. Ze hebben veel verwachtingen van me.'' Zijn laatste wedstrijd was de finale bij het WK voetbal tegen Duitsland met het Braziliaanse elftal. Ronaldo scoorde toen ook tweemaal, waardoor Brazilië wereldkampioen werd. Daarna weigerde hij nog langer uit te komen voor Internazionale Milaan. Uiteindelijk ging hij voor 44,4 miljoen euro over naar Real.

In de Duitse competitie boekte oud-PSV-trainer Erik Gerets de eerste zege met zijn nieuwe club Kaiserslautern. Thuis werd hekkensluiter Energie Cottbus van het veld gespeeld. Bayern München won gemakkelijk van het goed aan het seizoen begonnen Bochum: 4-1. Bayern München blijft door de zege de koploper in de Bundesliga. Borussia Dortmund, woensdag nog veel te sterk voor PSV, heeft drie punten minder dan Bayern München. De ploeg won eenvoudig bij Hannover'96: 0-3.

Club Brugge blijft ook na de achtste speeldag koploper in de hoogste klasse van het Belgische voetbal. De ploeg was gisteren veel te sterk voor Excelsior Moeskroen: 5-1. Er werd volop gescoord in de Belgische competitie. Subtopper Sint Truiden versloeg op eigen veld Gent met 6-4. Lommel was veel te sterk voor Westerlo (5-1) en Lokeren en Standard Luik verdeelden zes treffers: 3-3. Standard deed de laatste plaats over aan Charleroi, dat bij Bergen met 4-1 verloor.

In de Premier League heeft Arsenal het record van Manchester United gebroken. De kampioen versloeg op Highbury Sunderland met 3-1 en is nu al dertig competitiewedstrijden op rij ongeslagen. Arsenal is koploper met 23 punten, gevolgd door Liverpool, dat twee punten minder heeft. Liverpool leek tegen Chelsea op 0-0 af te gaan, totdat Michael Owen in de slotminuut scoorde.